Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam "Getliņi EKO" izveidota padome

18.02.2021 06:28:00

Vakar, 17.februārī, izveidota padome atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam SIA “Getliņi EKO”, liecina Lursoft pieejamā informācija. Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Jevgenijs Belezjaks, padomes priekšsēdētāja vietnieci – Baiba Zūzena, bet padomes locekli – Jānis Pumpurs. Jānorāda, ka uzņēmums bez padomes strādājis kopš 2009.gada novembra.

Lursoft dati rada, ka jaunieceltais padomes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks savulaik vadījis SIA “Citadele Leasing”, bet kopš 2020.gada 21.decembra ir AS “Rīgas Siltums” padomes loceklis. Pērnā gada izskaņā Jevgenijs Belezjaks nodibinājis arī konsultāciju uzņēmumu SIA “Belconsult”.

SIA “Getliņi EKO” padomes priekšsēdētāja vietniece Baiba Zūzena līdz 2019.gada septembrim vadījusi SIA “All Media Latvia” un SIA “Star FM”, kā arī savulaik ieņēmusi amatus gan Latvijas Reklāmas asociācijā, gan arī Ārvalstu investoru padomē Latvijā, savukārt padomes loceklis Jānis Pumpurs pēdējo gadu laikā nav ieņēmis amatu nevienā no Latvijas uzņēmumiem. 

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Getliņi EKO” 2019. gadā kāpinājis apgrozījumu par 33%. Pieaugums galvenokārt saistīts ar uzņēmuma pamatdarbības ieņēmumu pieaugumu. “Atkritumu pieņemšanas un apglabāšanas ieņēmumi ir palielinājušies par  46%, kas skaidrojams ar to, ka, sākot ar 2019.gada 1.janvāri, stājās spēkā jauns atkritumu apglabāšanas tarifs, kā arī palielinājās tarifā iekļautā dabas resursu nodokļa likme,” teikts SIA “Getliņi EKO” vadības ziņojumā. 2019.gadā uzņēmums pieņēmis aptuveni 292 tūkst.t nešķirotu sadzīves atkritumu. Bez tiem poligonā pieņemti arī ražošanas atkritumi, bioloģiskie atkritumi, pārstrādei izmantojamie būvgruži u.tml. materiāli. 

Pārskata periodā SIA “Getliņi EKO” veiksmīgi turpināja biogāzes ieguvi, iegūstot aptuveni 13,7 milj. Nm3 biogāzes un saražojot aptuveni 29,4 GWh elektrības, kuras lielākā daļa realizēta AS “Enerģijas publiskais tirgotājs” obligātā iepirkuma ietvaros, savukārt ieņēmumu apjoms no dārzeņu realizācijas audzis par 4%.

SIA “Getliņi EKO” 2019.gadā apgrozījis 25,14 milj. EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 757,46 tūkst.EUR. Uzņēmuma peļņa gada laikā dubultojusies, kas saistīts ar jau iepriekšminēto atkritumu apglabāšanas tarifa pieaugumu.