VID izmaksājis atlīdzību dīkstāvē esošajiem "Silvanols" darbiniekiem

19.02.2021 07:17:00

Atlīdzība izmaksāta dīkstāvē esošajiem SIA “Silvanols” darbiniekiem, liecina Klientu Portfeļa monitoringa sniegtā informācija. Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka š.g. 16. februārī dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem izmaksāti kopumā 6,03 tūkst. EUR. Vēl 2,37 tūkst. EUR dīkstāvē esošajiem darbiniekiem izmaksāti 12.janvārī.

Lursoft dati rāda, ka pērn SIA “Silvanols” darbiniekiem nav izmaksātas atlīdzības par dīkstāvi. Pērn vienīgais valsts atbalsta veids, kuru uzņēmums izmantojis, ir nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem.

Farmaceitisko pamatvielu un preparātu ražotāja SIA “Silvanols” apgrozījums no pamatdarbības 2019.gadā bijis 5,44 milj.EUR, bet peļņa – 528,83 tūkst.EUR. 

“Realizācijas apjoms vietējā tirgū audzis par 15%, bet Igaunijas tirgū par 22%. Šo pieaugumu lielā mērā palīdzēja sasniegt reorganizācijas ceļā pievienotais SIA “LONGGO” ar savu produktu portfeli. Realizācijas apjoma pieaugums Latvijā skaidrojams arī ar uzņēmuma atvērtību produktus realizēt arī ārpus aptieku tīkliem,” teikts SIA “Silvanols” iesniegtajā pārskatā par 2019.gadu. Eksporta realizācijas apjoms, kas 2019.gadā veikts ar AS “Olainfarm” starpniecību, ir nedaudz krities, bet īpaši izceļamas valstis, kurās apgrozījums, rēķinot summāri pret iepriekšējo gadu, ir pieaudzis. Tā ir Mongolija (+128%), Gruzija (+115%) un Armēnija (+22%). Eksporta apjoms, kas 2019.gadā veikts bez starpniecības, ir audzis. SIA “Silvanols” šajā ziņā izceļ Rumāniju (+103%), Serbiju (+100%), Bulgāriju (+100%) un Franciju (+22%). Uzņēmuma lielākie tirgi ir Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija un arī Rumānija, savukārt ārpus Eiropas Savienības, būtiskākais apgrozījums ir Baltkrievijā. 2019.gadā SIA “Silvanols”, realizējot savu produkciju ar AS “Olainfarm” starpniecību, uzsācis realizāciju arī Uzbekistānā.

Noslēdzot 2019.gadu, SIA “Silvanols” uzstādīja jaunu pakošanas līniju, kas ļauj standartizēt procesus un kāpināt ražošanas jaudas. Tika veiktas investīcijas arī darba vides apstākļu uzlabošanai. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Silvanols” 2019.gadā nodarbināja 57 darbiniekus un VID administrētajos nodokļos samaksāja 493,61 tūkst.EUR.