"X INFOTECH" kā patiesais labuma guvējs reģistrēts Goh Peng Ooi

05.03.2021 07:17:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka patiesais labuma guvējs vakar reģistrēts 2006.gadā dibinātajai SIA “X INFOTECH”. Iepriekš uzņēmums bija norādījis, ka tā patiesais labuma guvējs ir akcionārs tādā akciju sabiedrībā, kuras akcijas iekļautas regulētajā tirgū, un veids, kādā tiek īstenota kontrole pār juridisko personu, izriet tikai no akcionāra statusa.

Līdztekus šai informācijai, š.g. 4. martā SIA “X INFOTECH” sniedzis informāciju, ka tā patiesais labuma guvējs ir Goh Peng Ooi no Malaizijas. Papildu sniegtā informācija liecina, ka persona kā patiesais labuma guvējs norādīts, jo ir izpilddirektors Bermudu salās reģistrētajam Silverlake Axis Ltd, kam pieder 80% kapitāldaļu uzņēmumā SIA “X INFOTECH GROUP”, kam, savukārt, pieder SIA “X INFOTECH”. 

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka laika periodā no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.septembrim SIA “X INFOTECH”, kura pamatdarbība ir programmatūras attīstība un risinājumu ieviešana valdības un banku sektorā, apgrozījis 4,14 milj. EUR. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,99 milj. EUR lieliem zaudējumiem. 

Neskatoties uz to, ka Covid-19 izraisījis aktivitātes samazināšanos, 2020.gada otrajā pusē nodoti vairāki nozīmīgi projekti. Tāpat arī analizētas potenciālās sadarbības iespējas ar mātes uzņēmuma klientiem, kā rezultātā noslēgs sadarbības līgums ar banku Dienvidāzijas reģionā, bet vēl vairākus sadarbības līgumus plānots noslēgt šogad. “Būtisks darba ieguldījums veikts esošajos projektos Baltkrievijā un Īrijā, sagatavojot tos vienmērīgai nodošanai 2021.gadā,” teikts SIA “X INFOTECH” vadības ziņojumā.