Par "Euroskor Latvijā" vadītāju iecelta Ilze Krēsliņa-Križanovska

01.04.2021 06:54:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām apavu tirgotāja SIA “Euroskor Latvijā” patieso labuma guvēju, kā arī valdes sastāvā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Euroskor Latvijā” patiesie labuma guvēji līdz šim bija Jānis Andersons un Ēriks Zarahovičs, kuriem pieder, attiecīgi, 75% un 20% apavu tirgotāja SIA “Euroskor Latvijā” vienīgā īpašnieka SIA “AZ Holding” kapitāldaļu. Lursoft dati rāda, ka no vakardienas par apavu tirgotāja vienīgo patieso labuma guvēju kļuvis Jānis Andersons.

Līdz ar izmaiņām SIA “Euroskor Latvijā” patiesajos labuma guvējos, mainījusies arī uzņēmuma valde. To atstājis Aldis Lūsis, kurš uzņēmumu vadīja jau kopš 2005.gada, un par SIA “Euroskor Latvijā” jauno valdes locekli iecelta Ilze Krēsliņa-Križanovska. Lursoft dati rāda, ka SIA “Euroskor Latvijā” jaunā valdes locekle iepriekš nav ieņēmusi amatus citos Latvijas uzņēmumos.

2019.gadā  SIA “Euroskor Latvijā” apgrozīja 8,95 milj. EUR un gadu noslēdza ar 297,06 tūkst. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem tas strādājis arī 2018.gadā.

Lai pārvarētu Covid-19 pandēmijas sekas, kopš aizvadītā gada aprīļa SIA “Euroskor Latvijā” darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī uzņēmums saņēmis atbalstu algu subsīdijām un grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai. Gan pērn aprīlī, gan arī šogad februārī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.