Atdalot daļu no "Latvijas mediji", izveidots jauns uzņēmums "Dzirnavu nams"

08.04.2021 06:58:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka veikta AS “Latvijas mediji” reorganizācija, atdalot daļu no uzņēmuma un izveidojot SIA “Dzirnavu nams”. Vakar reģistrētā jaunā uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,068 milj. EUR, un tā juridiskā adrese atrodas Dzirnavu ielā 21, Rīgā.

Jānorāda, ka no 1999.gada līdz pat šī gada marta vidum šajā adresē bija reģistrēts arī AS “Latvijas mediji”, kas tagad savu juridisko adresi pārcēlis uz Toma ielu 4, Rīgā. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, Toma ielā 4 juridisko adresi reģistrējuši vēl vairāki uzņēmumi, tostarp, AS “ELKO GRUPA”, SIA “Atlas Services Group Latvia”, arī Latvijas Apdrošinātāju asociācija. 

Vakar reģistrētā SIA “Dzirnavu nams” kapitāldaļu turētājs ir Ventspils uzņēmums SIA “N & J”, savukārt patiesais labuma guvējs – Olafs Berķis. Lursoft dati liecina, ka SIA “N & J” šobrīd ir 17 uzņēmumu kapitāldaļu turētājs, tostarp, arī AS “Latvijas mediji”. 
2019.gadā AS “Latvijas mediji” apgrozīja 4,12 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 323,24 tūkst. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem izdevējs strādājis jau kopš 2015.gada.