“Labochema Latvija” 2020.gada rezultātus būtiski ietekmējusi Covid-19 pandēmija

09.04.2021 07:42:00

2020.gadā ļoti lielu ietekmi uz laboratorijas iekārtu, piederumu un laboratorijas mēbeļu, kā arī reaģentu un materiālu vairumtirgotāja SIA “Labochema Latvija” saimniecisko darbību atstājusi Covid-19 pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi.

“Tika ietekmēta preču piegāde, kas saistīta ar preču ražošanas jaudu samazinājumu un transporta kustības ierobežošanu, tādā veidā kavējot piegādes izpildes termiņus. Ceļošanas ierobežojumi tiešā veidā ietekmēja produktu uzstādīšanas un apmācības procesus, jo ārvalstu tehniskajiem speciālistiem bija liegts pārvietoties ārpus valsts robežām, tādā veidā kavējot preču uzstādīšanu un apmācību. Ierobežojumi ļoti lielu ietekmi atstāja uz uzņēmuma galveno darbības virzienu – tirdzniecību –, jo nebija iespējams veikt klientu apmeklēšanu, prezentāciju, semināru un konferenču rīkošanu klātienē, kas lika visus tirdzniecības procesus pārcelt uz elektronisko saziņas vidi, ” teikts SIA “Labochema Latvija” vadības ziņojumā. 

2020.gadā SIA “Labochema Latvija” apgrozījis 2,66 milj. EUR, kas ir par 44,02% mazāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 46,78 tūkst. EUR peļņu. 56% no SIA “Labochema Latvija” apgrozījuma veido valsts un publisko iestāžu klienti. Jānorāda, ka pērn uzņēmums piegādājis preces 242 Latvijas un citu valstu organizācijām. 

2021.gadā SIA “Labochema Latvija” turpināšot kontrolēt izdevumu apjomu un vajadzības gadījumā tos ierobežot, kā arī sekot līdzi laboratorijas apgādes tirgus izmaiņām. 

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Labochema Latvija” īpašnieks ir lietuviešu Labochema LT, savukārt patiesie labuma guvēji – Paulius Miežys, Deivaras Šelmys.