"Baltic Pork" 2020.gadā apgrozījis 7,27 milj. EUR

15.04.2021 06:30:00

Cūkkopības uzņēmums SIA “Baltic Pork” iesniegtajā gada pārskatā par 2020.gadu ziņo, ka pērn pirmajā pusē bija cenu kāpums, kas ļāva nozarei nedaudz atgūties, bet kopš tā laika cenas atkal ir krasi kritušās. “No vienas puses, Āfrikas cūku mēra dēļ cenas samazinās, kas nozīmē, ka dažām Eiropas Savienības valstīm ir problēmas ar eksportu, bet no otras puses, Covid-19 ir novedis pie patēriņa samazināšanās un ar to saistītām problēmām,” norāda SIA “Baltic Pork”.

SIA “Baltic Pork” gada pārskata informācija rāda, ka uzņēmums pagājušajā gadā apgrozīja 7,27 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 232,63 tūkst. EUR peļņu. Uzņēmuma konsolidētais apgrozījums pērn bija 7,51 milj. EUR, bet peļņa – 268,06 tūkst. EUR.

2020.gadā SIA “Baltic Pork” turpināja ieguldīt līdzekļus ražošanas paplašināšanā, būvējot jaunas ražotnes. Aizvadītā gada ieguldījumi veicina dzīvnieku labturību, ieviešot jaunākās un zināmākās ražošanas tehnoloģijas un palielinot dzīvnieku uzturēšanas platības. 

Aizvadītā gada beigās uzņēmums uzsāka būtiski paplašināt ražošanu, kas ilgtermiņā novedīs pie ražošanas jaudas palielināšanās. Šīs paplašināšanās rezultātā vienlaikus samazināsies ražošanas izmaksas.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka Siguldas novadā reģistrētais SIA “Baltic Pork” pieder norvēģu International Pork Investment AS. Minētajam uzņēmumam pieder arī SIA “International Pork Development” kapitāldaļas.