"Datakom" apgrozījums samazinājies par 15,47%

15.04.2021 06:50:00

Informācijas sistēmu un datortehnikas infrastruktūras risinājumu piegādātājs, uzturētājs un programmatūras izstrādātājs SIA “Datakom” savā gada pārskatā ziņo, ka 2020.gads bijis izaicinājumiem bagāts, jo globālās pandēmijas ietekme bija jūtama ikdienā. “Preču piegāde uz Latviju vairākkārt tika kavēta, attālinātais darbs apgrūtināja komunikācijas iespējas ar klientiem un iekšējās socializēšanās iespējas un komunikācija bija ierobežota,” norāda SIA “Datakom” savā vadības ziņojumā. Neskatoties uz šķēršļiem, SIA “Datakom” spējis elastīgi pielāgoties jaunajiem apstākļiem un radīt jaunus pakalpojumus, kas arī nodrošināja uzņēmuma sniegto pakalpojumu pieaugumu. 

2020.gadā SIA “Datakom” apgrozīja 12,09 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 881,83 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 15,47%.

2021.gadā SIA “Datakom” turpināšot attīstīt kompetenci jaunos un esošajos risinājumos, kas nodrošina izaugsmi klientiem. Uzņēmums turpinās piedāvāt savus produktus un pakalpojumus Baltijas, ASV, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīs.

SIA “Datakom” iesniegtais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums bija darba devējs 72 darbiniekiem. 

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Datakom” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Datlex”, savukārt patiesais labuma guvējs – Uldis Semeiks.