“Vilomix Baltic” pērn attīstījis modeli efektīvai ražošanas darbībai elastīga pieprasījuma apstākļos

15.04.2021 07:27:00

Minerālbarību un premiksu izstrādes, ražošanas un tirdzniecības uzņēmums SIA “Vilomix Baltic”, neskatoties uz globāliem uzņēmējdarbības vides izaicinājumiem, 2020.gadā ir strādājis veiksmīgi. Uzņēmums attīstījis modeli efektīvai ražošanas darbībai elastīga pieprasījuma apstākļos un ieguldījis resursus, lai turpinātu attīstīt klientiem piedāvātos produktus un pakalpojumus gan vietējā tirgū, gan arī eksporta reģionos. Jānorāda, ka SIA “Vilomix Baltic” savu produkciju realizē ne tikai Latvijā, bet arī eksportē to uz Lietuvu, Igauniju, Somiju, Zviedriju, Dāniju, Norvēģiju, Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu. Atsevišķs uzņēmuma darbības virziens ir arī mājdzīvnieku barības ražošana un tirdzniecība veikaliem un veikalu ķēdēm Baltijas valstīs un Skandināvijā. 

SIA “Vilomix Baltic” apgrozījums 2020.gadā palielinājies līdz 18,82 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 8,05%. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,89 milj. EUR peļņu.

Tukuma novadā reģistrētais SIA “Vilomix Baltic” dibināts 1994.gadā, tā pamatkapitāls ir 1,03 milj. EUR. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Vilomix Baltic” kapitāldaļu turētājs ir dāņu Vilomix Holding AS.