Covid-19 pandēmija nav atstājusi būtisku ietekmi uz "Inčukalns Timber" apgrozījumu 2020.gadā

21.04.2021 06:44:00

Neskatoties uz vispasaules Covid-19 pandēmiju, kura Latvijā un citur pasaulē atstājusi ietekmi uz daudzu nozaru finanšu stabilitāti, AS “Inčukalns Timber” sniegto pakalpojumu apjoma samazinājums aizvadītajā pārskata periodā bijis salīdzinoši niecīgs. 2020.gadā AS “Inčukalns Timber” apgrozīja 1,63 milj. EUR, kas ir par 4,18% mazāk nekā gadu iepriekš. 

Lielāko daļu no sasniegtā apgrozījuma sastāda ieņēmumi no sniegtajiem zāģbaļķu šķirošanas un uzglabāšanas pakalpojumiem. “Covid-19 pandēmija ir ļāvusi samazināt atsevišķas šī pakalpojuma izmaksas, kā rezultātā ir palielinājusies pārskata gada peļņa,” teikts AS “Inčukalns Timber” iesniegtajā vadības ziņojumā. Aizvadīto finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 99,07 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

“Tuvākā nākotne būs cieši saistīta ar Covid-19 situācijas attīstību. Uzņēmums centīsies pielāgoties un reaģēt uz dažādiem situācijas attīstības modeļiem. Tāpat uzņēmums plāno vairākas nozīmīgas investīcijas zāģbaļķu šķirošanas laukuma attīstībā,” skaidro uzņēmums. Tas tālākā nākotnē plāno jaunas zāģbaļķu šķirošanas līnijas iegādi un uzstādīšanu, lai nodrošinātu efektīvāku un kvalitatīvāku zāģbaļķu šķirošanas pakalpojumu.

Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā AS “Inčukalns Timber” ar darba vietām nodrošināja 37 darbiniekus. Uzņēmums pērn nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 356,57 tūkst. EUR, tostarp 191,29 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 92,51 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

AS “Inčukalns Timber” patiesie labuma guvēji ir vācieši Andreas Cordes un Christian Cordes.