"Euroaptieka" palielinājis apgrozījumu līdz 50,79 milj. EUR

26.04.2021 06:29:00

SIA “Euroaptieka”, kura pamatdarbība ir zāļu un higiēnas preču vairumtirdzniecība, mārketinga un loģistikas sniegšana piegādātājiem, kā arī aptieku tīkla darbības nodrošināšana u.c. pakalpojumi radniecīgajiem uzņēmumiem, 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 50,79 milj. EUR. Gada laikā tas ir pieaugums par 12,43%.

“Uzņēmuma apgrozījuma pieaugums raksturo pieaugošo tirgus pieprasījumu pēc farmaceitiskajām precēm, kā arī uzņēmuma pieaugošo lomu Latvijas zāļu un higiēnas preču vairumtirdzniecības tirgū,” teikts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā. Pērn audzis ne tikai SIA “Euroaptieka” apgrozījums, bet arī peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas palielinājusies līdz 3,22 milj. EUR. 

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2020.gadā SIA “Euroaptieka” izaugsmes tempu ietekmēja Covid-19 pandēmija, kuras rezultātā Latvijā vairākkārt tika ieviesti dažādi tirdzniecības ierobežojumi un papildu drošības pasākumi. Uzņēmums veiksmīgi īstenojis visus nepieciešamos drošības pasākumus, kā arī atbilstošus fiskālās disciplīnas mērus, kā rezultātā SIA “Euroaptieka” finanšu rādītāji saglabājušies stabili. Uzņēmums uzskata, ka arī šogad Covid-19 pandēmija turpinās ierobežot uzņēmuma izaugsmes iespējas, taču tiek uzskatīts, ka ietekme būs no vieglas līdz vidējai, jo pieprasījums pēc hronisko slimību medikamentiem un sezonālajiem farmaceitiskajiem produktiem saglabāsies liels. 

Lursoft dati rāda, ka SIA “Euroaptieka” reģistrēta pirms 20 gadiem, 2001.gada 20.augustā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir EUROAPOTHECA UAB no Lietuvas, savukārt patiesais labuma guvējs – Nerijus Numa. Šobrīd uzņēmējs kā patiesais labuma guvējs Latvijā reģistrēts kopskaitā 44 uzņēmumos, tostarp SIA “AZETA”, SIA “MAXIMA Latvija”, SIA “PATRIKA” u.c.

SIA “Euroaptieka” 2020.gadā ar darba vietām nodrošināja 81 darbinieku un nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 4,88 milj. EUR.