“Bauroc” apgrozījums 2020.gadā audzis līdz 12,36 milj. EUR

28.04.2021 06:49:00

Gāzbetona izstrādājuma ražotājam SIA “Bauroc” aizvadītais gads bijis pirmais ar ievērojamu ražošanas pieaugumu nomātajā Ogres ražotnē, tāpat arī uzņēmums turpinājis Igaunijā ražoto betona izstrādājumu tirdzniecību.

2020.gadā SIA “Bauroc” palielinājis apgrozījumu līdz 12,36 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 14,74%. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pērn ievērojami palielinājusies realizācija tieši citās Eiropas Savienības valstīs, kur pieaugums sasniedzis pat 129%.

Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 99,73 tūkst. EUR peļņu. Peļņas kritumu uzņēmums skaidro ar ievērojamu ražošanas izmaksu pieaugumu. 

Igauņu kompānijai AS “Bauroc” piederošais uzņēmums aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,44 milj. EUR.

Runājot par attīstības perspektīvām, SIA “Bauroc” norāda, ka turpinās modernizēt ražošanas tehnoloģiju, attīstīt un izstrādāt jaunus produktus, kā arī apgūt jaunus eksporta tirgus. “Ņemot vērā, ka celtniecības nozare Latvijā pandēmijas dēļ nav būtiski cietusi un pieprasījums pēc uzņēmuma ražotās produkcijas turpina pieaugt, SIA “Bauroc” plāno šogad palielināt ražošanas apjomus,” teikts iesniegtajā vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Bauroc” 2020.gadā nodarbinājis 63 darbiniekus.