“Latvijas Tirgotāju savienība” kāpinājusi apgrozījumu līdz 10,45 milj. EUR

14.05.2021 07:10:00

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība”, kas apvieno mazos un vidējos Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumus tīklā “LaTS”, aizvadītajā gadā kāpinājusi savu apgrozījumu līdz 10,45 milj. EUR. Gada laikā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 12,97%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā pieaugusi arī SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 1,38 milj. EUR. 

“Tendences rāda, ka 2021.gadā turpināsies sīva konkurence starp pārtikas mazumtirgotāju ķēdēm/ apvienībām. Notiks tirgus dalībnieku konsolidācija, kā arī to pārvilināšana no vienas apvienības pie otras. Pašiem veikalu īpašniekiem šis būs stabilizācijas gads, un izaugsme paredzama tiem, kas pārkārtos veikalus un ieviesīs modernās tehnoloģijas,” teikts SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” vadības ziņojumā, norādot, ka pieaugs zīmola spēks. 

Šogad SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” turpināšot ieviest vienotus kvalitātes standartus visam “LaTS” tīklam, tādējādi veicinot pircēju plūsmas palielināšanu tīkla veikalos. Lai nostiprinātu konkurētspēju, tikšot ieguldīti nozīmīgi finanšu resursi loģistikas attīstībā.

2020.gadā SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 880,60 tūkst. EUR. 

Lursoft dati rāda, ka SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” lielākie kapitāldaļu turētāji, līdz ar to arī patiesie labuma guvēji, ir Raimonds Okmanis (42,99%) un Inga Tunste (39%).