"Domše Latvija" apgrozījums samazinājies par 46,8%

21.05.2021 06:49:00

Aizvadītajā pārskata gadā SIA “Domše Latvija” turpināja nodarboties ar papīrmalkas iepirkšanu un pārdošanu. Uzņēmums pagājušajā gadā eksportējis 54160 m3 papīrmalkas, vietējā tirgū pārdodot 71222 m3 papīrmalkas, kas kopumā ir par 36,9% mazāk, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, un par 55% mazāk nekā plānots. 
Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “Domše Latvija” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, sarucis par 46,8%, samazinoties līdz 5,35 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 44,16 tūkst. EUR zaudējumiem.

“Apgrozījuma samazināšanās izskaidrojama ar pieprasījuma samazināšanos un papīrmalkas cenu kritumu tirgū,” teikts SIA “Domše Latvija” iesniegtajā vadības ziņojumā. Tajā uzņēmums norāda, ka 2020.gads sākās ar nelielu kokmateriālu tirgus stabilizāciju, ko martā pārtrauca Covid-19 pandēmija, bremzējot vai pat paralizējot tautsaimniecības nozares. Gandrīz visās pasaules valstīs tika noteikti lielāki vai mazāki ierobežojumi, izsludinātas ārkārtas situācijas, slēgtas robežas un ierobežota kravu kustība. Tā ietekmē tika iesaldēti pasūtījumi, samazināti līgumu apjomi un cenas.
 
Izvērtējot situāciju, uzņēmuma vadība izlēmusi kā nerentablu slēgt noliktavu Rīgā, Birztalu ielā 15 un atlaist 3 darbiniekus. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka SIA “Domše Latvija” 2020.gadā nodarbinājis 11 strādājošos.

SIA “Domše Latvija” īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais Domsjo Fabriker Aktiebolag.