“Stockmann” aizvadīto gadu noslēdzis ar ar 2,15 milj. EUR zaudējumiem

02.06.2021 09:59:00

Līdz ar Covid-19 pandēmiju, pērn apgrozījuma kritums reģistrēts SIA “Stockmann”, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. Tajā publiskotā informācija rāda, ka universālveikala apgrozījums 2020.gadā bija 26,46 milj. EUR, kas ir par 32,87% mazāk nekā 2019.gadā. Finanšu gadu SIA “Stockmann” noslēdza ar 2,15 milj. EUR zaudējumiem. Iepriekš ar zaudējumiem uzņēmums strādājis 2015.gadā.

“Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai valsts noteiktie pulcēšanās ierobežojumi liedza uzņēmumam organizēt universālveikalā kampaņu “Trakās dienas”, periodiski tirgot nepārtiku brīvdienās, svētku dienās, kā arī tirdzniecībai tik nozīmīgajā periodā – decembra beigās. Apmeklētāju skata samazinājumu universālveikalā izraisīja arī straujais tūristu skaita kritums valstīs, kā arī kultūras un izklaides nozarēm noteiktie ierobežojumi,” skaidro SIA “Stockmann”. Uzņēmums pērn attīstīja daudzkanālu iepirkšanās vidi un attālinātās pārdošanas iespējas, tomēr attālinātā tirdzniecība nespēja kompensēt apgrozījuma kritumu. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Stockmann” darbiniekiem kopš pagājušā gada aprīļa vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī uzņēmums saņēmis atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. 

2020.gadā SIA “Stockmann” bija darba devējs 320 darbiniekiem, uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4,43 milj. EUR.