Par "Piebalgas alus" īpašnieku kļuvis "Cēsu alus"

08.06.2021 09:09:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka par SIA “Piebalgas alus” jauno īpašnieku kļuvis AS “Cēsu alus”. Par Jaunpiebalgā reģistrētās alus darītavas valdes locekli līdz ar īpašnieku maiņu iecelta Eva Sietiņsone. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Piebalgas alus” pamatkapitāls saglabājies nemainīgs – 502,77 tūkst. EUR. 
Iepriekš SIA “Piebalgas alus” patiesie labuma guvēji bija Jānis Dūklavs un Igors Šechelevs.

2020. gadā SIA “Piebalgas alus” saglabājis apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī, pērn apgrozot 4,17 milj. EUR. Pēc 2019.gada 45,16 tūkst. EUR zaudējumiem, aizvadītajā gadā alus ražotājs guvis 6,96 tūkst. EUR peļņu. 

SIA “Piebalgas alus” 2020.gadā pārdevis 2,96 miljonus litru produkcijas, kas, salīdzinot ar 2019.gadu, ir par 3,7% mazāk. Uzņēmuma darbību pārskata periodā būtiski ietekmējusi Covid-19 pandēmija, kā rezultātā produkcijas pārdošana metāla KEG, kā arī HoReCa specifiskajam sortimentam novērojams būtisks kritums. Tiesa, neskatoties uz to, pateicoties iesāktajām tirgvedības iestrādēm, produkcijas pārdošana mazumtirdzniecības tīklos uzrādījusi pozitīvu tendenci.

Pagājušajā gadā SIA “Piebalgas alus” turpinājis ieguldījumus ražošanas procesu uzlabošanā un energoefektivitātē. Tāpat arī pilnveidota ražošanas plānošana, lai spētu reaģēt uz pieprasījuma svārstībām.