Tekstilražotājam "Lauma Fabrics" reģistrēta 58,8 milj. EUR vērta komercķīla

10.06.2021 07:03:00

58,8 milj. EUR vērta komercķīla vakar reģistrēta LSEZ SIA “Lauma Fabrics”, liecina Lursoft pieejamā informācija. Izziņas dati rāda, ka darījumā kā parādnieks reģistrēts uzņēmuma kapitāldaļu turētājs SIA “European Lingerie Group”, savukārt ieķīlātā manta ir LSEZ SIA “Lauma Medical” kapitāldaļas. Vakar reģistrētās komercķīlas ņēmējs ir AS “Rietumu Banka”. 

2019.gadā reģistrētā LSEZ SIA “Lauma Medical” kapitāldaļu turētājs ir LSEZ SIA “Lauma Fabrics”, kuram vēl bez iepriekšminētā pieder arī 50% SIA “Tele Textile Latvia” daļu.

Materiālu sieviešu veļas šūšanai, medicīnas produkcijas un formēšanas izstrādājumu ražotājs “Lauma Fabrics” pērn bija darba devējs 390 darbiniekiem. Tas ir par 53 strādājošajiem mazāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums valsts kopbudžetā nodokļu maksājumos 2020.gadā samaksājis 2,29 milj. EUR. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka  LSEZ SIA “Lauma Fabrics” saņēmis arī valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, uzņēmumam piešķirts atbalsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī no atbalsta līdzekļiem eksportējošajiem uzņēmumiem LSEZ SIA “Lauma Fabrics” izmaksāti 394,48 tūkst. EUR.