Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīcas apgrozījums 2020.gadā audzis līdz 68,59 milj. EUR

10.06.2021 08:51:00

Aizvadītajā gadā AS “Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca” kāpinājusi apgrozījumu līdz 68,59 milj. EUR, bet peļņu līdz 9,68 milj. EUR. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka, salīdzinot ar 2019.gadu, uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 7,26%, bet peļņa par 45,12%. Lielāko daļu no uzņēmuma kopējā apgrozījuma, t.i., 66,48 milj. EUR pagājušajā gadā veidojis Krievijas tirgus.

Baltijas valstīs lielākais elektroiekārtu ražotājs, kurš specializējies elektromotoru, ģeneratoru, transformatoru un citas dzelzceļu ritošajam sastāvam paredzētas produkcijas ražošanā, iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka pieaugums 2020.gadā sasniegts, pateicoties aktīvai jauno un modernizēto produktu ieviešanai ražošanā un saliedētam uzņēmuma kolektīva darbam. 

Pērn vidējais strādājošo skaits AS “Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca” bija 785 cilvēki, vidējā darba alga mēnesī veidoja 1187 eiro. 2020.gadā uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 3,83 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 2 milj. EUR. 

Runājot par attīstības iecerēm, AS “Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca” vadība norāda, ka uzņēmums turpinās mērķtiecīgu darbu, kas vērsts uz izvirzīto mērķu sasniegšanu vietējā un eksporta tirgos. Uzņēmuma prioritāšu vidū esot koncentrēšanās uz efektīvas ražošanas stratēģijas īstenošanu, lai palielinātu konkurētspēju.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AS “Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca” patiesie labuma guvēji ir Andrejs Bokarevs un Iskandars Makhmudovs.