“Uralkali Trading” apgrozījums 2020.gadā - 1,81 miljards eiro

11.06.2021 09:37:00

SIA “Uralkali Trading” 2020.gadā apgrozījis 1,81 miljardu eiro, gadu noslēdzot ar 90,48 milj. EUR lieliem zaudējumiem, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums sarucis par 5,3%.

Uzņēmums norāda, ka 2020.gada pirmajā pusē pasaules kālija minerālmēslu tirgus apstākļi bija samērā izaicinoši visā nozarē, ko ietemēja dažādi faktori. Koronavīrusa infekcijas izplatība, kā arī citi faktori atspoguļojās kālija minerālmēslu cenu samazinājumā zem 2019.gada līmeņa, kā arī lielos uzkrājumos un jaunu līgumu neesamībā ar Ķīnu un Indiju līdz 2020.gada aprīļa beigām/ maija sākumam. “Pateicoties labvēlīgiem laika apstākļiem, lielai mēslojumu pieejamībai un stabilam pieprasījumam, 2020.gada otrā puse iezīmējās ar paaugstinātu pieprasījumu un kālija minerālmēslu cenu kāpuma atsākšanos galvenajos noieta tirgos,” skaidro SIA “Uralkali Trading”. Kālija minerālmēslu imports Brazīlijā 2020.gadā sasniedza rekordaugstu līmeni – 11 miljonus tonnu -, arī Ziemeļamerikas tirgū bija vērojama izaugsme, savukārt kālija minerālmēslu pieprasījums Eiropā, NVS valstīs, Tuvajos Austrumos un Āfrikā 2020.gadā bija stabils. Visievērojamāko Covid-19 izplatības ietekmi uzņēmums izjuta Dienvidaustrumāzijas tirgū.

Saskaņā ar SIA “Uralkali Trading” aplēsēm, pasaules kālija minerālmēslu piegādes 2020.gadā pieauga līdz 67 miljoniem tonnu, kas ir par 3 miljoniem tonnu vairāk nekā 2019.gadā. uzņēmums prognozē, ka šogad kālija minerālmēslu pieprasījums saglabāsies augstā līmenī, un to pārdošanas apjomi pasaulē pieaugs līdz 68 – 69 miljoniem tonnu.

SIA “Uralkali Trading” ir publiskās akciju sabiedrības “Uralkali” meitasuzņēmums, kas atbild par “Uralkali” produktu eksporta darījumiem uz Āziju, Indiju, Ziemeļameriku, Dienvidameriku, Eiropu un Āfriku. SIA “Uralkali Trading” ir reģistrētas 4 filiāles, lai efektīvāk reaģētu uz vietējo tirgu izmaiņām, - Singapūrā, Panamā, Pekinā un Deli. Tāpat arī uzņēmuma ir sešas meitas sabiedrības – ASV, Brazīlijā, Menas salā, Kiprā, Maurīcijā, kā arī 2 kopuzņēmumi Singapūrā un Malaizijā.