Kūdras ieguves uzņēmums “Agaris Latvia” pērn apgrozījis 12,88 milj. EUR

05.07.2021 07:27:00

Kūdras ieguves uzņēmums AS “Agaris Latvia” pērn apgrozījis 12,88 milj. EUR. Uzņēmuma peļņa augusi līdz 2,63 milj. EUR

“Covid-19” negatīvā ietekme strauji samazināja realizācijas apjomus 2020.gadā aprīlī, bet turpmākā gada laikā realizācija stabilizējās un bija ar pieaugošu tendenci,” teikts AS “Agaris Latvia” vadības ziņojumā.

AS “Agaris Latvia” aizvadītajā gadā palielināja pārdošanas līmeni un substrātu ražošanas apjomu kūdras pārstrādes cehā. Salīdzinot ar iepriekšējo finanšu periodu, kūdras ieguves apjomi pērn nedaudz samazinājās. Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Agaris Latvia” skaidrojis, ka, pateicoties maisos fasētās kūdras produkcijas ražošanai, uzņēmums ir palielinājis noieta tirgu. 

Runājot par attīstības plāniem, AS “Agaris Latvia” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka tiek plānots palielināt pārstrādātās produkcijas apjomus, lai nodrošinātu apgrozījuma pieaugumu un rentabilitātes saglabāšanu. “Neliels risks kūdras nozarei ir starptautiskā transporta sadārdzināšanās vairākos reģionos un transporta nozares nestabilitāte,” skaidrojis AS “Agaris Latvia”. 

Pirms 30 gadiem reģistrētais kūdras ieguves uzņēmums, kas līdz 2016.gadam bija zināms kā “Misas kūdra”, 2020.gadā ar darba vietām nodrošināja 98 strādājošos. 

Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir beļģi De Raedt Ann Albert J, De Raedt Gino Edmond R un Verheyden Frederica Irma M.