Vairumtirgoāja "DAISENA Latvia" apgrozījums sarucis par 9%

07.07.2021 07:46:00

Kafijas, tējas, kakao, garšvielu un pārtikas produktu vairumtirgotāja SIA “DAISENA Latvia” apgrozījums 2020.gadā samazinājies par 9%, nokrītoties līdz 11,43 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā vairumtirgotājs norādījis, ka pagājušā gada pārdošanas apjomu samazinājums galvenokārt saistīts ar konkurences palielināšanos Baltijas reģionā. Pārskata gadu SIA “DAISENA Latvia” noslēdzis ar 235,21 tūkst. EUR peļņu.

Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2,04 milj. EUR. 

Arī šogad SIA “DAISENA Latvia” vadība saistībā ar Covid-19 vīrusu prognozē stagnāciju, taču, neskatoties uz to, šogad uzņēmumam ir mērķis palielināt pārdošanas apjomus par vismaz 10%, kā arī attīstīt paša uzņēmuma preču zīmju apgrozījumu un palielināt to preču zīmju apgrozījumu, kuras uzņēmums izplata. “2021.gadā esam uzsākuši pārskatīt sadarbības noteikumus ar galvenajiem klientiem, tostarp, saistībā ar preču piegādēm uz klientu centrālajām noliktavām, kas ļautu samazināt loģistikas izmaksas,” teikts SIA “DAISENA Latvia” vadības ziņojumā.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “DAISENA Latvia” reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatkapitālu veido 14,2 tūkst. EUR. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Indre  Barasnevičiene, Audrius  Barasnevičius un Andrius Linauskas.