“Baltic Wood Trading” peļņa augusi vairāk nekā trīs reizes

10.08.2021 06:24:00

Kokmateriālu vairumtirgotājam un ēvelētu kokmateriālu ražotājam SIA “Baltic Wood Trading” 2020.gadā izdevies kāpināt apgrozījumu līdz 24,45 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 25,95%. Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats rāda, ka 68,87% no aizvadītā gada apgrozījuma veidojis Eiropas Savienības tirgus, 20,79% - trešo valstu tirgus.

Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn SIA “Baltic Wood Trading” peļņa palielinājusies vairāk nekā 3 reizes, sasniedzot 1,58 milj. EUR. 

Četrpadsmit darbības gadu laikā SIA “Baltic Wood Trading” izveidojis kokmateriālu izplatīšanas tīklu Latvijā, Lietuvā, Īrijā un Lielbritānijā, veiksmīgi sadarbojoties arī ar Ķīnu un Koreju.

Šogad uzņēmums paredzējis palielināt investīcijas ražošanas līdzekļos, lai turpinātu audzēt ražošanas apjomus un mazinātu atkarību no ražošanas pakalpojumu sniedzējiem, tādējādi mazinot saražotās produkcijas pašizmaksu. SIA “Baltic Wood Trading” iecerējis palielināt tirgus daļu vietējā tirgū un Baltijas valstīs. Papildus tam, uzņēmums meklē sadarbības partnerus Ķīnā, Krievijā, Baltkrievijā, Korejā, kā arī Eiropas Savienības valstīs.

SIA “Baltic Wood Trading” iesniegtais gada pārskats rāda, ka pērn uzņēmumā nodarbināti 34 darbinieki. 

Lursoft izziņas dati liecina, ka SIA “Baltic Wood Trading” kapitāldaļas vienādās daļās pieder Kristapam Kaņepei, Kasparam Kukainim un Raimondam Liepiņam.