"Latvia Tours" apgrozījums 2020.gadā samazinājies par 85%

11.08.2021 06:50:00

Pagājušajā gadā būtiski samazinājies tūrisma firmas SIA “Latvia Tours” ienākošā un izejošā tūrisma apgrozījums, tāpēc, lai saglabātu uzņēmuma maksātspēju, tika ievērojami samazināts darbinieku skaits un telpu nomas izmaksas.

Ja 2019.gadā SIA “Latvia Tours” apgrozīja 20,49 milj. EUR, tad pērn – 2,99 milj. EUR. Pārskata perioda zaudējumi sasnieguši 429,73 tūkst. EUR. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA “Latvia Tours” strādājis 2010.gadā, kad tie veidojuši 48,34 tūkst. EUR. 

“2020.gadā esam veikuši būtiskus izmaksu samazināšanas un optimizācijas pasākumus uzņēmuma iekšienē. Ņemot vērā faktu, ka atpūtas ceļojumi lielākoties tiek iegādāti attālināti, pieņēmām lēmumu optimizēt resursus, apvienojot atpūtas pārdošanas birojus, tādējādi ietaupot uz īres maksu un komunālo pakalpojumu rēķina, kā arī samazinot personāla izmaksas un izmaksas par reklāmas un biroju noformēšanas pakalpojumiem,” teikts SIA “Latvia Tours” vadības ziņojumā.

Beidzoties ārkārtas situācijai uzņēmums paredzējis palielināt korporatīvo klientu apkalpošanas kapacitāti, kā arī plāno pastiprinātu uzmanību pievērst klientu lojalitātes veicināšanai. 

Pēc Lursoft izziņas datiem, pagājušajā gadā uzņēmums uzvarējis desmit iepirkumu konkursos  par ceļojumu aģentūru pakalpojumu nodrošinājumu komandējumiem, savukārt šogad SIA “Latvia Tours” bijis viens no uzvarētājiem Valsts policijas rīkotajā iepirkumā par konferenču un semināru organizēšanu uz 3 gadiem.

SIA “Latvia Tours” aktīvi izmantojis valsts piedāvātās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tostarp, uzņēmums saņēmis 65,5 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem tūrisma nozares uzņēmumiem. Jānorāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums bija darba devējs 47 darbiniekiem, kamēr gadu iepriekš - 64.

1992.gadā reģistrētā SIA “Latvia Tours” pamatkapitāls pagājušajā gadā palielināts līdz 353,84 tūkst. EUR. Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir David James Verrier.