"Agrimatco Latvia" peļņa pārsniegusi 1 milj. EUR

16.08.2021 06:50:00

Lauksaimniecības preču vairumtirgotājs SIA “Agrimatco Latvia” 2020.gadā kāpinājis peļņu līdz 1,23 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 1,05 milj. EUR. Peļņas pieaugums galvenokārt saistīts ar uzņēmuma nekustamā īpašuma pārdošanu.

Jānorāda, ka pagājušais bijis pirmais gads, kad 1993.gadā reģistrētais uzņēmums strādājis ar peļņu, kas pārsniedz 1 milj. EUR. SIA “Agrimatco Latvia” apgrozījums pērn palielinājies par 12,69%, sasniedzot 5,42 milj. EUR. 

Ņemot vērā labos peļņas un citus finanšu rādītājus 2020.gadā, SIA “Agrimatco Latvia” plāno tālāku savu darbību, paplašinot to Latvijas reģionos. “Turpmākajā attīstībā savu izaugsmi redzam lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā un mazumtirdzniecības nostiprināšanā reģionos. Attīstīsim produktu sortimentu bioloģiskajām lauksaimniecībām,” savā vadības ziņojumā norādījis SIA “Agrimatco Latvia”. Uzņēmums iecerējis attīstīt savu interneta veikalu, kā arī turpināšot noliktas izbūvi Rīgā, kā arī veikšot teritorijas labiekārtošanas darbus Iecavā un Valmierā.

Lursoft piejamā informācija rāda, ka SIA “Agrimatco Latvia” 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,01 milj. EUR, tostarp 0,17 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,07 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Agrimatco Latvia” kapitāldaļu turētājs ir Kiprā reģistrētais AGRIMATCO LTD., savukārt kā patiesie labuma guvēji norādītas divas personas no Jordānijas Hāšimītu Karalistes.