"Stora Enso Latvija" pērn apgrozījis un nopelnījis vairāk nekā 2019.gadā

25.08.2021 07:36:00

AS “Stora Enso Latvija”, kura galvenie darbības veidi ir zāģmateriālu ražošana un tirdzniecība, apgādājot “Stora Enso” Somijas, Zviedrijas un Baltijas uzņēmumus ar izejmateriāliem, pērn kāpinājis apgrozījumu līdz 62,63 milj. EUR. “Galvenais iemesls palielinājumam ir lielāks saražotais apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kā arī lielāks produktu ar augstāku pievienoto vērtību īpatsvars,” teikts AS “Stora Enso Latvija” vadības ziņojumā. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir par 9,42% vairāk.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka kāpusi arī AS “Stora Enso Latvija” peļņa, palielinoties līdz 3,65 milj. EUR. Jāpiebilst, ka arī AS “Stora Enso Latvija” darbību un rezultātu ietekmējusi Covid-19 pandēmija, jo uz laiku samazināta ražošana aizvadītā gada 2.ceturksnī.

2020.gadā testēšanas režīmā darbu uzsāka granulu ražošanas cehs, kā arī jaudas tika palielinātas rekonstruētajos pamatražošanas cehos, līdz ar to pērn pieauga zāģmateriālu ražošanas un pārdošanas apjomi.

Kā galvenos mērķus un uzdevumus 2021.gadam AS “Stora Enso Latvija” izvirzījis darba drošības pilnveidošanu, investīcijas projektu realizēšanu, kā arī konkursētspējas un ražošanas efektivitātes palielināšanu. Papildus iepriekšminētajam, uzņēmums pievērsīs uzmanību arī pārvaldes procesu uzlabošanai, vides programmas realizācijai, pētniecības un attīstības veicināšanai.

Pirms 20 gadiem reģistrētais AS “Stora Enso Latvija” aizvadītajā gadā bija darba devējs 190 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājot 1,20 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,66 milj. EUR. 

AS “Stora Enso Latvija” reģistrēts kā kapitāldaļu turētājs divos uzņēmumos – SIA “Stora Enso Packaging” un SIA “SELF Loģistika”.