Daugavpils reģionālajai slimnīcai pērn zaudējumi

07.09.2021 07:45:00

Pagājušais gads SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” aizvadīts Covid-19 pandēmijas zīmē, vienlaikus slimnīcā attīstot iekšējos procesus un algoritmus, veicot apjomīgas reorganizācijas un pārprofilēšanas un veicot ieguldījumus no slimnīcas pašu līdzekļiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā un jaunu speciālistu piesaistē.

Slimnīcā šobrīd strādā 1541 darbinieks, tostarp, 231 ārsts un funkcionālais speciālists.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” 2020.gadā apgrozīja 36,02 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 61,08 tūkst. EUR zaudējumiem.
Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos samaksāja 10,72 milj. EUR.

Pie nākotnes plāniem SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” min Uzņemšanas nodaļas pārveidi par pilnvērtīgu Neatliekamās medicīniskās palīdzības centru ar plašāku Observācijas gultu fondu, plašu diagnosticēšanas potenciālu akūtās ārstēšanas algoritmu un kvalitātes kritēriju izpildei, restrukturizējot dežūrējošā personāla darbu, kas turpmāk spētu operatīvi pielāgoties un reaģēt uz pacientu plūsmu izmaiņām. Slimnīca iespēju robežās pastāvīgi plāno attīstīt un paplašināt esošo topošo speciālistu atbalsta programmu, kā arī realizēt agresīvāku mārketinga un reklāmas kampaņu jauno speciālistu piesaistei, lai veicinātu slimnīcas konkurētspējas celšanu.

SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” kapitāldaļu turētāji ir Daugavpils pilsētas dome (88,64%), Augšdaugavas novada pašvaldība (8,93%) un Rīgas Stradiņa universitāte (2,43%).