"Consolis Latvija" saražoto konstrukciju apjoms samazinājies par 20%

22.09.2021 06:26:00

Saliekamā dzelzsbetona konstrukciju ražotājs SIA “Consolis Latvija” pērn palielinājis apgrozījumu līdz 17 milj. EUR, bet zaudējumus samazinājis līdz 311,35 tūkst. EUR.

2020.gadā SIA “Consolis Latvija” saražoto konstrukciju apjoms tonnās, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies aptuveni par 20%, sarūkot līdz 50 tūkst. t. Kā galveno ražošanas apjoma kritumu uzņēmums min ne tikai pasūtījuma apjoma samazināšanos vietējā tirgū, bet arī no māsas uzņēmumiem Igaunijā un Dānijā. “Pasūtījuma apjoma samazināšanos vietējā, Igaunijas un Dānijas tirgū izdevās kompensēt ar pieaugošiem pasūtījumu apjomiem Zviedrijas tirgū, kurā tika pieprasīti elementi ar lielāko pievienoto vērtību, kā rezultātā uzņēmums ar mazāku saražoto un piegādāto vienību apjomu spēja palielināt apgrozījumu eiro izteiksmē,” teikts SIA “Consolis Latvija” vadības ziņojumā. Aptuveni 70% no SIA “Consolis Latvija” ražošanas jaudas pērn tika noslogota ar projektiem Zviedrijā, Dānijā, Somijā un arī Igaunijā.

2021.gadā SIA “Consolis Latvija” plāno palielināt ražošanas apjomus un esošo ražošanas jaudu noslodzi. Uzsāktas iniciatīvas un aktivitātes plānotās stratēģijas īstenošanai turpmākajos gados un esošo ražošanas materiāltehnisko resursu vēl efektīvākai noslodzei.

Uzņēmums šogad centīsies palielināt ražošanas apjomus ar projektiem vietējā tirgū, kā arī sadarbosies ar māsas uzņēmumiem Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā.

Lursoft dati rāda, ka 1999.gadā reģistrētais SIA “Consolis Latvija” pērn bija darba devējs 168 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums aizvadītajā gadā samaksājis 1,42 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,71 milj. EUR.

SIA “Consolis Latvija” kapitāldaļu turētājs ir igauņu OU HOUSE HOLDING.