2.kārtas būvdarbus Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas ēkas jaunbūvē veiks "UPTK"

23.09.2021 11:42:00

Lursoft izziņas dati rāda, ka konkursā par tiesībām veikt 2.kārtas būvdarbus Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas profesionālās kultūrizglītības ēkas jaunbūvē Alejas ielā 18/20, Liepājā, uzvarējis SIA “UPTK”. Līgumcena, par kuru uzņēmums apņēmies veikt minētos darbus, ir 1,54 milj. EUR. Jānorāda, ka vakar arī reģistrēts rezultāts konkursā par Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas mācību ēkas Alejas ielā 18/20, Liepājā būvprojekta izstrādi, būvdarbiem un autoruzraudzību, kurā arī uzvarējis SIA “UPTK”. Augusta beigās uzņēmums uzvarējis arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas iepirkumā par telpu remontu Alejas ielā 18, Liepājā. Par šo darbu veikšanu tika noslēgts līgums par 102,11 tūkst. EUR.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “UPTK” pirms diviem gadiem uzvarēja arī konkursā par tiesībām veikt 1.kārtas būvdarbus Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas ēkas jaunbūvē.

Pirms teju 30 gadiem reģistrētais SIA “UPTK” pagājušajā gadā apgrozīja 6,77 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 293,75 tūkst. EUR zaudējumiem. Lielāko daļu, t.i., 91,36% no 2020.gada SIA “UPTK” apgrozījuma veidoja būvniecība un būvniecības pakalpojumi, 6,02% - elektropreču tirdzniecība, bet 1,27% - būvizstrādājumu ražošana un pārdošana. Zaudējumus uzņēmumam pagājušajā gadā radījušas konstantās administrācijas izmaksas, kā arī papildu izdevumi, veicot darbus objektos ārvalstīs.

Zigurdam Kirhneram piederošais uzņēmums 2020.gadā bija darba devējs 105 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās būvnieks aizvadītajā gadā samaksājis 451,23 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 209,10 tūkst. EUR.

SIA “UPTK” svarīgākie objekti 2020.gadā bija jau iepriekšminētās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas ēkas būvniecība, mācību iestādes ēkas Ausekļa ielā pārbūve, mācību telpu vienkāršotā atjaunošana O. Kalpaka Liepājas 15. vsk., kā arī tirdzniecības centra “Maxima” un “Baata” vienkāršotā atjaunošana un tramvaju depo rekonstrukcija. Pērn uzņēmums turpinājis arī naftas rezervuāru siltināšanas darbus Dānijā, Zviedrijā, Francijā, Vācijā un Lielbritānijā.