Mēbeļu ražotājs "KVIST" pērn apgrozījis 34,21 milj. EUR

01.10.2021 06:21:00

SIA “KVIST” 2020.gadā turpināja specializēties augstas kvalitātes mēbeļu un to detaļu ar augstu pievienoto vērtību ražošanā, kā arī apguva jaunas zināšanas mēbeļu tapsēšanas jomā.

Pērn ražotāja apgrozījums samazinājies par 6,49%, noslīdot līdz 34,21 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 936,5 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA KVIST“ skaidro, ka 2020.gada otrajā ceturksnī bija vērojams apgrozījuma kritums, ko izraisīja Covid-19 pandēmijas rezultātā ieviestie ierobežojumi Latvijā un pasaulē, kas traucēja uzņēmējdarbībai un ekonomiskajai attīstībai. Būtisku piegādes traucējumu uzņēmumam pagājušajā gadā gan nav bijis, tas lielāko daļu pasūtījumu izpildījis laikā.

SIA “KVIST” ražotais produkcijas sortiments ir ļoti plašs un tiek aizvien dažādots. SIA “KVIST” piedāvā arvien pilnīgākus risinājumus, kas iekļauj tapsēšanu un komplektēšanu ar plastmasas un metāla komponentēm. Uzņēmums pērn turpinājis ražošanas procesu optimizāciju, jaunu iekārtu iegādi un ražošanas telpu uzlabošanu. Liela uzmanība pievērsta arī kopējai produktivitātes kāpināšanai, kā rezultātā pārskata gadā tika sasniegts plānotais apgrozījums.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “KVIST” no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, saņēmis 800 tūkst. EUR lielu atbalstu. Tāpat arī pērn jūnijā un jūlijā izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem SIA “KVIST” darbiniekiem, kā arī aizvadītajā vasarā VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku. Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “KVIST” bija darba devējs 606 darbiniekiem, Siguldas novadā reģistrētais uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,22 milj. EUR.

SIA “KVIST” patiesie labuma guvēji ir Soren Kvist un Jens Bach Mortensen.