Konditorejai "Junge" apgrozījuma kritums par 11,7%

01.10.2021 09:08:00

Konditorejas un maizes izstrādājumu ražotājs un tirgotājs SIA “Junge” aizvadītajā finanšu gadā savu saražoto produkciju realizējis Latvijā, Vācijā un Igaunijā, liecina uzņēmuma gada pārskatā publiskotā informācija.

SIA “Junge” laika periodā no 2020.gada 1.aprīļa līdz š.g. 31.martam apgrozīja 2,54 milj. EUR, kas ir par 11,74% mazāk nekā gadu iepriekš. Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa palielinājusies, rādītājam sasniedzot 159,02 tūkst. EUR. Kopš aizvadītā gada pavasara vairākkārt izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, tāpat arī uzņēmumam piešķirtas algu subsīdijas, granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

SIA “Junge” ieņem stabilu vietu Vidzemes, Latgales un Rīgas tirgū, uzņēmumam esot pazīstamam ar savām “Junge” konditorejām un “Kūku paradīzi”. Uzņēmumam ir astoņas struktūrvienības un tas nodarbina 109 darbiniekus.

Uzņēmums plāno veikt vairākus pasākumus vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ieņēmumu paaugstināšanai, tostarp, paplašināt sadarbību ar Latvijas lielākajiem mazumtirgotājiem, meklēt augstvērtīgākas un konkurētspējīgākas izejvielas, kā arī strādāt pie jauniem produktiem, uzsvaru liekot uz darba automatizēšanu.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Junge” kapitāldaļu turētāji ir Aiva un Kaspars Garleji, kā arī Konditorei Junge GmbH & Co.KGaA no Vācijas.