"Kurzemes Gaļsaimnieks" 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 41,4 milj. EUR

04.10.2021 06:36:00

SIA “Kurzemes Gaļsaimnieks” 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 41,4 milj. EUR, bet peļņu līdz 768,12 tūkst. EUR, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Gada laikā SIA “Kurzemes Gaļsaimnieks” apgrozījums audzis par 2,7%, bet peļņa – vairāk nekā 3 reizes.

Aizvadītā gada beigās uzņēmumam bija 70 tirdzniecības vietas visos Latvijas reģionos, savukārt šogad plānota SIA “Kurzemes Gaļsaimnieks” veikalu tīkla paplašināšana. Jānorāda, ka pērn uzņēmums bija darba devējs 507 darbiniekiem.

Pagājušajā gadā gaļas pārstrādes uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 5,8 milj. EUR.

Liela uzmanība uzņēmumā nemainīgi tiek pievērsta produkcijas kvalitātes kontrolei, kā arī jaunu gaļas pārstrādes produktu izveidei. Iesniegtajā vadības ziņojumā arī teikts, ka ieguldīti vērā ņemami līdzekļi arī produktu popularizēšanā – reklāmā un mārketingā.

“2020.gadā tika veikti nozīmīgi ilgtermiņa ieguldījumi. Vērā ņemami līdzekļi ieguldīti vairāku jaunu gaļas pārstrādes tehnoloģisko līniju iegādē. Tiek turpināts darbs pie produktu svēršanas un noliktavu uzskaites automatizācijas, kas uzlabo produkcijas ražošanas izsekojamību, kā arī uzskaiti ražošanas procesā. Turpināta arī kombināta rekonstrukcija – jauna gaļas pārstrādes ceha būvniecība –, kas noslēgusies 2021.gada 19.martā,” norādīts SIA “Kurzemes Gaļsaimnieks” vadības ziņojumā.