"Olainfarm" piederošajai Klīnikai "DiaMed" izmaiņas valdē

07.10.2021 09:53:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar, 6.oktobrī, reģistrētas izmaiņas farmācijas kompānijai “Olainfarm” piederošās medicīnas iestādes SIA “Klīnika DiaMed” valdē.

Dati rāda, ka no valdes priekšsēdētāja amata atcelts Jēkabs Zīle, kurš šo amatu ieņēma kopš 2019.gada aprīļa. Viņa vietā par jauno valdes priekšsēdētāju iecelta Darja Cvetkova, kura valdē strādās kopā ar līdzšinējo valdes locekli Kārli Kupču.

Lursoft dati rāda, ka Darjai Cvetkovai pieder SIA “D.M.K. Dinamiskās mediju komunikācijas”. Pirms 11 gadiem reģistrētā uzņēmuma līdzšinējā darbība gan nav izcēlusies ar vērā ņemamiem finanšu rādītājiem. Visaugstāko apgrozījumu uzņēmums sasniedza 2013.gadā, kad tas apgrozīja 15,48 tūkst. EUR, savukārt pēdējos piecus gadus tā apgrozījums ir aptuveni 1 tūkst. EUR.

Laika periodā no 2018.gada janvāra līdz 2019.gada augusta beigām Darja Cvetkova bijusi SIA “OlainMed” valdes locekle.

SIA “Klīnika DiaMed” 2020.gadā apgrozīja 2,22 milj. EUR un nopelnīja 14,39 tūkst. EUR. Pērn medicīnas iestāde bija darba devējs 91 darbiniekam. Jānorāda, ka pagājušajā gadā uzņēmuma peļņa būtiski samazinājās, jo medicīnas iestāde no saviem līdzekļiem finansēja darbinieku dīkstāvi. “Uzņēmums neklasificējās nevienam no valsts piedāvātiem atbalsta instrumentiem. Kopā dīkstāves pabalstos darbiniekiem tika izmaksāti 57,96 tūkst. EUR,” teikts SIA “Klīnika DiaMed” vadības ziņojumā. Jānorāda, ka no 2020.gada 25. marta līdz 21.aprīlim, balstoties uz Veselības ministrijas rīkojumu, uzņēmums bija spiests pārtraukt medicīnas pakalpojumu sniegšanu. No 21.aprīļa līdz maija beigām uzņēmums pakāpeniski atsāka medicīnas pakalpojumu sniegšanu, bet pilnībā atjaunot sniegto pakalpojumu klāstu varēja tikai no 2020.gada jūnija.