"Tolmets" apgrozījums palielinājies līdz 187,64 milj. EUR

13.10.2021 07:29:00

Aizvadītajā gadā audzis gan SIA “Tolmets” apgrozījums, gan arī peļņa, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats par 2020.gadu. 

SIA “Tolmets” ir veiksmīgi strādājis iepriekšējos gados attīstītajos tirdzniecības kanālos un sasniedzis 21,44% apgrozījuma pieaugumu pret 2019.gadu. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā audzis līdz 187,64 milj. EUR, bet peļņa – līdz 2,59 milj. EUR.

“Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē nozares attīstību, ir pieprasījums, jo atkarībā no pieprasījuma arī mainās realizācijas apjoms un cena. Tāpat izmaiņas ietekmē arī ārējais jeb makroekonomiskais faktors, kas šajā gadījumā ir pieprasījums pasaules tīklos, tomēr SIA “Tolmets” turpina strādāt, palielinot savu apgrozījumu un piesaistot jaunus klientus un noieta tirgus,” uzņēmums norādījis iesniegtajā vadības ziņojumā. Turpmākajos gados SIA “Tolmets” izaugsme pamatā tiks balstīta uz attīstību ārvalstu tirgos (Lietuvā un Igaunijā)- tiks nostiprināta un paplašināta darbība gan esošajos eksporta tirgos, gan arī uzsākta darbība jaunos tirgos.

Tāpat kā iepriekš, arī 2020.gadā SIA “Tolmets” turpināja ieguldīt līdzekļus savu īpašumu sakārtošanā un tehniskā nodrošinājuma uzlabošanā, lai paaugstinātu darba efektivitāti un kvalitāti. Pamatlīdzekļu nomaiņā pret jauniem, modernākiem, ar mazāku kaitīgo ietekmi uz vidi, kā arī laukumu rekonstrukcijās, lai tie atbilstu likumu prasībām, pārskata periodā uzņēmums ieguldījis 1,65 milj.EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Liepājā reģistrētā SIA “Tolmets” dalībnieki ir Vladimirs Carkovs (48%), Jurijs Homutovs (48%) un Roberts Ivanovs (4%).