Jelgavas uzņēmums "KULK" 2020.gadā apgrozījis 9,01 milj. EUR

14.10.2021 06:26:00

SIA “KULK”, kas nodarbojas ne tikai ar inženierkomunikāciju izbūvi un ceļu būvi, labiekārtošanu, bet arī viesu izmitināšanu, 2020.gadā apgrozīja 9,01 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 835,19 tūkst. EUR. Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn Jelgavas uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 9,12%, ko uzņēmuma vadība skaidro ar Covid-19 izraisīto krīzi, restorāna un viesnīcas pakalpojumu apgrozījuma kritumu. Jāpiebilst, ka SIA “KULK” kā struktūrvienība reģistrēta viesnīca “Jelgava”, savukārt restorānu “Putnu dārzs” kā struktūrvienību uzņēmums likvidēja 2020.gada augustā.

“Viesmīlības industrijai atrodoties uz izdzīvošanas robežas, viesnīcas darbība tika stimulēta neatkarīgi no 2020./2021.gada nelabvēlīgās situācijas, bet restorāna telpas un piegulošā teritorija tika izīrētas,” teikts SIA “KULK” vadības ziņojumā. Tajā arī norādīts, ka uzņēmums turpinājis uzlabot transporta nozares speciālās tehnikas sastāvu, un aizvadītajā gadā pabeigti vairāki būvniecības projekti. Tostarp, SIA “KULK” atjaunojis Staļģenes vidusskolas sporta laukuma lietus ūdens atvades, plūdu draudu novēršanai pārbūvēja Jelgavas lidlauka poldera dambi, Garozas ciemā veica kanalizācijas sistēmas izbūves darbus u.c. projektus. Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka šogad SIA “KULK” uzvarējis teju 20 publisko iepirkumu konkursos. 

Evai Melbārdei piederošais SIA “KULK” 2020.gadā bija darba devējs 157 darbiniekiem. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,2 milj. EUR, no tiem 0,61 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,33 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Dati rāda, ka pērn divas reizes dīkstāvē esošie SIA “KULK” darbinieki saņēmuši valsts atbalstu, tāpat arī uzņēmumam izmaksāts atbalsts no tūrisma nozarei paredzētajiem līdzekļiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, kā arī šogad aprīlī tam piešķirts 100 tūkst. EUR liels grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.