"Otaņķu dzirnavnieks" pērn sasniedzis labākos finanšu rādītājus visā tā darbības vēsturē

21.10.2021 07:43:00

Graudu pārstrādes, transporta pakalpojumu, organiskā mēslojuma loģistikas un graudaugu, lopbarības vairumtirgotājs SIA “Otaņķu dzirnavnieks” 2020.gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 16,9 milj. EUR, bet peļņu līdz 1,15 milj. EUR, rāda Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Pērn, neskatoties uz sarežģījumiem, SIA “Otaņķu dzirnavnieks” izdevies sasniegt labākos finanšu rezultātus visā tā darbības vēsturē.

Uzņēmums atzīst, ka 2020.gads tam sākās ar netipisku izaicinājumu – Covid-19. “Lielākais šķērslis bija vairāku izejmateriālu un rezerves daļu trūkums, gari piegādes termiņi, kā arī valstu robežu slēgšana, kas mums, starptautiskam loģistikas un lauksaimniecības pakalpojumu uzņēmumam, radīja virkni sarežģījumu un papildu izdevumus,” teikts SIA “Otaņķu dzirnavnieks” vadības ziņojumā. Tas uzņēmumam prasījis steidzamu lēmumu pieņemšanu nestandarta situācijā, liela atbildības nasta tika deleģēta SIA “Otaņķu dzirnavnieks” meitas kompānijai Lietuvā, kura spēja koordinēt darbus šajā tirgus reģionā.

Viens no svarīgākajiem SIA “Otaņķu dzirnavnieks” veiktajiem pasākumiem 2020.gadā bija investīcijas produktu ražošanas iekārtās, kas ievērojami palielināja ražošanas jaudas un produktu kvalitāti, kā arī deva iespēju uzsākt jaunu produktu ražošanu. Tā, piemēram, ieviesta jauna produktu līnija – “Gudrie Graudi”. Īsā laika posmā tā iekaroja patērētāju sirdis visā Latvijā, un šobrīd produkts pieejams jau 1500 veikalos visā Latvijā. Uzņēmums pērn turpinājis investēt arī lauksaimniecības tehnikas un autoparka attīstībā. 2020.gadā SIA “Otaņķu dzirnavnieks” iegādājās 6 puspiekabes un 1 traktora piekabi.

SIA “Otaņķu dzirnavnieks” 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,16 milj. EUR, tostarp 0,55 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,47 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmums bija darba devējs 110 darbiniekiem.

SIA “Otaņķu dzirnavnieks” patiesie labuma guvēji ir Konstantīns Riepšs un Ričards Riepšs.