Bērnu pārtikas tirgotājam "Nutricia" aizvadītais gads bijis stabils

22.10.2021 06:46:00

Bērnu pārtikas un preču vairumtirgotājs, kā arī īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētās pārtikas vairumtirgotājs SIA “Nutricia” savā iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka aizvadītais gads bērnu pārtikas tirgū bijis stabils. Uzņēmums 2020.gadā apgrozīja 19,07 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 249,32 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 4,05%.

Uzņēmuma kopējais apgrozījums 2020.gadā ir krities, jo mainīts sadarbības modelis grupas ietvaros ar ārpus Baltijas esošajiem klientiem, kā rezultātā tie kopš pagājušajā gada ar produktiem nodrošināti no citiem grupas uzņēmumiem.

Tikmēr SIA “Nutricia” apgrozījums Baltijas valstīs pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir palielinājies. “Tas galvenokārt ir skaidrojams ar piena maisījumu cenu pārskatīšanu 2019.gada beigās, pārdošanas un produktu pieejamības attīstīšanu tirgū, investīcijām zīmola atpazīstamībā, kā arī attīstību īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētās pārtikas jomā,” teikts SIA “Nutricia” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā SIA “Nutricia” tirgus daļa bērnu pārtikas segmentā ir palielinājusies, zīdaiņu piena maisījumu tirgus segmentā ļaujot uzņēmumam noturēt līdera pozīcijas.

Lursoft dati rāda, ka nīderlandiešu Nutricia International B.V. piederošais SIA “Nutricia” aizvadītajā gadā bija darba devējs 41 darbiniekam. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2019.gadā samaksāja 1,4 milj. EUR.