Otro gadu pēc kārtas sarukusi “Airline Support Baltic” peļņa

25.10.2021 07:14:00

SIA “Airline Support Baltic”, kas nodarbojas ar lidaparātu un kosmosa kuģu remontu un apkopi, gaisa kuģu dzinēju remontu un apkalpošanu, 2020.gadā apgrozīja 12,3 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā samazinājās līdz 374,49 tūkst. EUR. Pēc Lursoft Multi atskaites datiem, uzņēmuma peļņa samazinājusies otro gadu pēc kārtas.

SIA “Airline Support Baltic” vadība norāda, ka peļņas kritums radies saistībā ar starptautisko krīzi avioindustrijā. “Pakalpojumu cenās ielikta minimāla peļņa, turklāt pārskata gadā pieauga cenas materiāliem, degvielai, elektrībai un citiem resursiem. Tāpat arī būtiski tika paaugstinātas algas darbiniekiem, līdz ar to arī palielinājās nodokļu izmaksas,” skaidrojis SIA “Airline Support Baltic”.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Airline Support Baltic” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,21 milj. EUR. Uzņēmums 2020.gadā bija darba devējs 131 darbiniekam. Jānorāda, ka pērn SIA “Airline Support Baltic” izmantojis valsts nodrošinātās atbalsta iespējas Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanai. Lursoft pieejamie dati rāda, ka VID vairākkārt atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.

2015.gadā reģistrētā SIA “Airline Support Baltic” kapitāldaļu turētāji ir Elena Ulanova (40%), Nikolai Ulanov (40%), Evgenii Savkin (10%) un Anton Kuznetsov (10%).

Uzņēmumam ir reģistrēta filiāle Krievijā.