"Limbažu siers" aizvadītajā gadā kāpinājis apgrozījumu

03.11.2021 07:33:00

AS “Limbažu siers” apgrozījums 2020.gadā pieaudzis līdz 9,24 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 5,4%. No pagājušā gada kopējā apgrozījuma 67,8% veidojis eksports. Latvijas tirgus veido 32% no kopējā apgrozījuma. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, tas pieaudzis par 10%.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadīto gadu piena pārstrādes uzņēmums noslēdzis ar 88 tūkst. EUR peļņu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Limbažu siers” norādījis, ka, ņemot vērā Covid-19 uzliesmojumu visā pasaulē, uzņēmums preventīvi ieviesis vairākus piesardzības pasākumus, lai samazinātu darbinieku, klientu un apmeklētāju risku inficēties ar Covid-19, kā arī novērstu vīrusa izplatību ražotnē un nodrošinātu preču piegāžu uzticamību. “Piesardzības pasākumi ietver komandējumu atcelšanu, sanāksmju rīkošanas ierobežojumus, lielāku uzmanības pievēršanu higiēnas paradumiem un vadlīnijas, kas regulē apmeklētāju, darbuzņēmēju pieņemšanu ražotnē,” skaidrots AS “Limbažu siers” vadības ziņojumā.

Pērn AS “Limbažu siers” bija darba devējs 51 darbiniekam. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums aizvadītajā gadā samaksājis 239,09 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 101,65 tūkst. EUR. Lursoft dati liecina, ka piena pārstrādes uzņēmumam uz š.g. 1.novembri bija uzkrāts 22,94 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

AS “Limbažu siers” patiesais labuma guvējs ir Vladimirs Morozovs.