Zeķu ražotājs "Aurora Baltika" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

11.11.2021 07:05:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2020.gadā iesniedzis zeķu ražotājs SIA “Aurora Baltika”, liecina Lursoft Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums ir lielākais zeķu ražotājs Latvijā. Tā izstrādājumu klāstā ietilpst aptuveni 400 nosaukumi. 

Epidemioloģiskā situācija ietekmējusi arī zeķu ražotni SIA “Aurora Baltika”, par ko liecina tas, ka zeķu produkcijas ražošanas un realizācijas apjoms pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par 13,69%. Aizvadītajā gadā uzņēmums apgrozīja 793,5 tūkst. EUR, gadu noslēdzot ar 51,70 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis pēdējos piecus gadus.

Pagājušajā gadā ražotājs saņēmis arī valsts atbalstu Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanai. Tostarp, atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem SIA “Aurora Baltika” darbiniekiem. Jānorāda, ka pērn SIA “Aurora Baltika” bija darba devējs 61 strādājošajam.  

Pēdējos četros gados SIA “Aurora Baltika” veica nopietnu iekšējo restrukturizāciju, kas vērsta uz ražošanas energoefektivitāti, mūsdienīgas darba uzskaites metodēm un produkcijas reklāmas ieviešanu. Tā rezultātā par 24% palielināts uzņēmuma eksporta portfelis un paplašināta pārdošanas ģeogrāfija. Šobrīd SIA “Aurora Baltika” produkcija tiek eksportēta uz Japānu, Zviedriju, Somiju, Krieviju, Igauniju un Lietuvu.

Šogad SIA “Aurora Baltika” cer palielināt apgrozījumu vietējā tirgū par 15%, bet eksporta pasūtītāju klāstu paplašināt līdz 20% no kopējā skaita, lai tādējādi kompensētu zaudējumus vietējā tirgū.

SIA “Aurora Baltika” patiesais labuma guvējs ir Mihails Uļmans.