“Skonto Prefab” reģistrēta 12,35 milj. EUR vērta komercķīla

12.11.2021 06:22:00

Būvniecībai paredzēto saliekamo dzelzsbetona, krustām līmētā koka un metāla konstrukciju projektētājam, ražotājam un montētājam SIA “Skonto Prefab” vakar, 11.novembrī, reģistrēta 12,35 milj. EUR vērta komercķīla.

Par labu ķīlas ņēmējam AS “Luminor Bank” uzņēmums ieķīlājis visu savu devēja mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Ar komercķīlu nodrošināti visi ķīlas ņēmēja prasījumi pret ķīlas devēju, kas izriet no š.g. 3.novembrī noslēgtā kredīta līguma.

Lursoft izziņas dati liecina, ka SIA “Skonto Prefab” šobrīd kopskaitā ir 6 aktīvas komercķīlas.

Rāvju ģimenei piederošais SIA “Skonto Prefab” pagājušajā gadā nodarbinājis 364 strādājošos, liecina pieejamā informācija. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmumā nodarbināto skaits pērn sarucis par 12,5%. Līdz ar mazāku darbinieku skaitu, samazinājusies arī nodokļu summa, kuru SIA “Skonto Prefab” pagājušajā gadā samaksājis valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Attiecīgi, tie bijuši, 2,72 milj. EUR un 1,04 milj. EUR.

SIA “Skonto Prefab” pārskats par saimniecisko darbību 2020.gadā vēl nav pieejams. Aizpērn uzņēmums strādājis gan ar apgrozījuma, gan peļņas kritumu.

Lursoft esošā informācija par valsts atbalstu rāda, ka SIA “Skonto Prefab” saņēmis 400 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tāpat arī šogad maijā un jūnijā uzņēmumam izmaksāti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.