"Linas Agro" aizvadījis veiksmīgu gadu

16.11.2021 07:14:00

Laika periodā no 2020.gada 1.jūlija līdz š.g. 30.jūnijam SIA “Linas Agro” apgrozījis 122,17 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums audzis par 42,97%. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka uzņēmums aizvadītajā finanšu gadā izpildījis 103% no biznesa plānā noteiktā apgrozījuma.

Aizvadītajā finanšu gadā audzis ne tikai uzņēmuma apgrozījums, bet arī peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas palielinājās līdz 1,93 milj. EUR. 2020.gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 5,16 milj. EUR.

SIA “Linas Agro” galvenais darbības virziens ir lauksaimniecības produktu tirdzniecība: kviešu, rapša, miežu, kā arī minerālmēslu, augu aizsardzības līdzekļu un sēklu tirdzniecība.

Uzņēmums turpināšot nostiprināt esošās pozīcijas tirgū un noturēt izveidotās sistēmas un procesu īstenošanu. 2021.gada vasarā mātes uzņēmums Lietuvā pabeidza KG Group pārņemšanas darījumu, kas iekļauj arī tās meitas uzņēmumu Latvijā. “Nākamā gada laikā SIA “Linas Agro” veltīs visu uzmanību, lai izmantotu šīs apvienošanās sniegtās iespējas paplašināt tirgus pozīcijas un uzlabot rezultātu,” skaidrots iesniegtajā vadības ziņojumā, norādot, ka plānots arī ieviest klientu portālu un attīstīt citus gan esošos, gan jaunus instrumentus darbības procesu efektivitātes palielināšanai.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Linas Agro” šobrīd reģistrētas piecas struktūrvienības.