“Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” valdē iecelta Sigita Škapare

17.11.2021 06:37:00

Izmaiņas vakar, 16.novembrī, reģistrētas SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” valdē. Lursoft dati rāda, ka valdes locekles amatu atstājusi Elita Turka, un viņas vietā amatā iecelta Sigita Škapare. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu turpina ieņemt Egils Zariņš, kurš savulaik ieņēmis amatus gan AS “Pasažieru vilciens”, gan SIA “Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor” valdēs, kā arī citos uzņēmumos.

Lursoft esošie dati liecina, ka jaunieceltā SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” valdes locekle Sigita Škapare iepriekš nav ieņēmusi amatus citos uzņēmumos.

LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai piederošais SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” 2020.gadā apgrozīja 6,87 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 8,7 milj. EUR zaudējumiem. Zaudējumus būtiski ietekmējis nekustamo īpašumu vērtības samazinājums 8,03 milj. EUR apmērā.

Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis visus gadus kopš tā dibināšanas 2009.gadā. Jānorāda, ka uzņēmumam deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpildei no tā kopējā 2020.gada apgrozījuma 50,2% veido valsts finansējums.

SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” galvenie darbības virzieni ir vides informācijas apkopošana, uzkrāšana un sniegšana uzņēmuma un valsts, pašvaldību institūciju vajadzībām; vides monitoringa veikšana; zemes dzīļu resursus apzināšana; bīstamo un radioaktīvo atkritumu apsaimniekošana u.c.