Apturēta vairumtirgotāja "FRESH International" saimnieciskā darbība

22.11.2021 06:26:00

Lursoft Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka  š.g.  11. novembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) apturējis vairumtirgotāja SIA “FRESH International” saimniecisko darbību, no 17.novembra aizliedzot veikt darījumus. Papildus tam, VID arī piemērojis  nodrošinājumu, liedzot SIA “FRESH International” veikt reorganizāciju un dalībnieku maiņu.

Dmitrii Demidovich no Krievijas un Aktai Iskendzerau no Baltkrievijas piederošais SIA “FRESH International” reģistrēts Rīgā, Kleistu ielā 18A – 2. Lursoft AML izziņas dati rāda, ka uzņēmumam pastāv augsts juridiskās adreses risks, jo attiecīgajā adresē reģistrēti 23 uzņēmumi, no tiem 14 šobrīd likvidēti. No šajā juridiskajā adresē šobrīd reģistrētajiem uzņēmumiem patlaban saimnieciskā darbība apturēta arī SIA “Latfood express”. Jānorāda, ka Ivaram Kampernovam un Kristeram Porietiem piederošajam uzņēmumam jau 2017.gadā ir uzsākts likvidācijas process.

Lursoft dati rāda, ka Aktai Iskendzerau un Dmitrii Demidovich šobrīd nepieder citi Latvijā reģistrēti uzņēmumi. 

Pārskatu par 2020.gadu SIA “FRESH International” nav iesniedzis, savukārt 2019.gada pārskatā norādīts, ka aizpērn uzņēmums nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības. Gan 2012., gan 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums pārsniedza 4 milj. EUR, bet turpmākajos gados apgrozījums uzrādījis strauju kritumu.