"Skonto Prefab" 2020.gadā apgrozījis 43,51 milj. EUR

24.11.2021 06:32:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2020.gadā iesniedzis SIA “Skonto Prefab”. Būvniecībai paredzēto saliekamo dzelzsbetona, krustām līmēta koka un metāla konstrukciju projektētājs, ražotājs un piegādātājs 2020.gadā apgrozīja 43,51 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 2,7 milj. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, ražotāja apgrozījums pērn sarucis par 13,53%. Apgrozījuma kritumu uzņēmuma vadība skaidro ar Covid-19 negatīvo ietekmi.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka 88% no SIA “Skonto Prefab” apgrozījuma pagājušajā gadā veidojis eksports. Salīdzinot ar gadu iepriekš, eksportētās produkcijas un pakalpojumu apgrozījums pērn samazinājās par 14%.

SIA “Skonto Prefab” 2020.gadā saražoja 27,8 tūkst. m3 dzelzsbetona izstrādājumu, kas ir par 8% mazāk nekā 2019.gada ražošanas apjomi. Kokmateriālu konstrukciju projektos tika realizēti 13,16 tūkst. m3 krustām līmēta koka un līmēta masīvkoka izstrādājumi, kas ir samazinājums par 17%.

Pagājušajā gadā SIA “Skonto Prefab” veica vairākus vērienīgus projektus ārvalstīs. Piemēram, tika pabeigts 14 stāvu daudzdzīvokļu māju komplekss “Metronomen” ar 188 dzīvokļiem Stokholmā, Zviedrijā. Tāpat arī tika turpināts darbs pie uzņēmuma vēsturē vērienīgākā saliekamā dzelzsbetona projekta “Kv. Baltic” Brommā, Zviedrijā. Projekts paredz daudzdzīvokļu māju kompleksu ar vairāk nekā 360 dzīvokļiem. Tā kopējā apbūves platība – vairāk nekā 74 tūkst. m2.

SIA “Skonto Prefab” aizvadītajā gadā realizējis arī vairākus projektus Latvijā, tostarp, pabeidzis konstrukciju piegādi vienam no lielākajiem CLT projektiem Latvijā “Starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu”, kā arī piegādātas dzelzsbetona konstrukcijas projektam “Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes un Koplietošanas auditoriju centrs”.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Rāvju ģimenei piederošais SIA “Skonto Prefab” 2020.gadā ar darba vietām nodrošināja 363 darbiniekus. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 2,72 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,04 milj. EUR. 

Jānorāda, ka uzņēmums saņēmis 400 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošo uzņēmumu atbalstam Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tāpat arī šogad SIA “Skonto Prefab” gan maijā, gan jūnijā piešķirts atbalsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.