“Cross Timber Systems” šogad cer uz apgrozījuma pieaugumu

30.11.2021 09:21:00

Krustām līmētu masīvkoka paneļu ražotājs SIA “Cross Timber Systems” pērn līdz ar mazāku realizēto projektu skaitu un zemākiem kopējiem ražošanas apjomiem piedzīvojis apgrozījuma kritumu. Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn uzņēmums apgrozījis par 10,29% mazāk, rādītājam noslīdot līdz 8,16 milj. EUR. Pagājušajā gadā samazinājusies arī uzņēmuma peļņa, tai sarūkot līdz 150,91 tūkst. EUR. 

“Covid-19 pandēmijas ietekmē uzņēmuma lielākajam partnerim SIA “Skonto Prefab” pārskata gadā bija apgrūtinoši izpildīt savas saistības pret pasūtītājiem, kas rezultējās ar uzņēmuma ražošanas pasūtījumu samazinājumu,” skaidro SIA “Cross Timber Systems” vadība. Turpinoties Covid-19 pandēmijai un pasaulē izsludinātajiem ierobežojumiem, 2021.gada sākumā daļa no jau pārdotajiem projektiem tika pārcelti realizācijai uz vēlāku periodu, kā rezultātā SIA “Cross Timber Systems” bija apgrozījuma kritums, un uzņēmums nespēja nodarbināt savus darbiniekus pilnā apmērā gada pirmajos mēnešos. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šī gada aprīlī SIA “Cross Timber Systems” saņēmis atbalstu algu subsīdijām, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. 

Sākot ar 2021.gada otro pusgadu uzņēmuma apgrozījums pieauga, un tiek prognozēts, ka tas pieaugs arī gada pēdējos mēnešos. Šogad uzņēmums prognozē gan apgrozījuma pieaugumu, gan nelielu peļņas kāpumu, ja tiks izpildītas esošās prognozes ražošanas noslodzē. 

Lursoft izziņas informācija rāda, ka Jelgavā reģistrētā SIA “Cross Timber Systems” patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis. Uzņēmums dibināts 2012.gadā, un tā pamatkapitālu veido 3,93 milj. EUR. 

Aizvadītajā gadā SIA “Cross Timber Systems” bija darba devējs 53 strādājošajiem.