AS "Hanzas maiznīcas" jau sesto gadu strādājusi ar zaudējumiem

02.12.2021 09:35:00

Maizes un maizes izstrādājumu ražotājs AS “Hanzas maiznīcas” 2020.gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 11%, tam samazinoties līdz 16,42 milj. EUR. Uzņēmums jau sesto gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, pērn tiem pieaugot līdz 795,37 tūkst. EUR.

“2020.gada sākumā esam veikuši produktu portfeļa korekcijas, turpinām darbu pie tirdzniecības departamenta un loģistikas pakalpojumu modeļa pielāgošanas esošajai tirgus situācijai,” teikts AS “Hanzas maiznīcas” vadības ziņojumā. Uzņēmums ir daļa no vadošās starptautiskās maiznīcu grupas Ziemeļvalstīs – Lantmannen Unibake –, kas plāno atjaunot un reorganizēt svaigās maizes biznesu Baltijas valstīs, lai veiksmīgāk pielāgotos patērētāju paradumiem un pieprasījuma izmaiņām. Šī reorganizācijas procesa ietvaros uzņēmums uzlabos un konsolidēs ražošanas procesus Baltijas reģionā, kā ietvaros plānota ceptuves slēgšana Rīgā, to īstenojot līdz 2022.gada 1.ceturksnim.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā AS “Hanzas maiznīcas” bija darba devējs 161 strādājošajam. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums pērn samaksājis 2,93 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija.