"Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja amatu atstājusi uzņēmuma ilggadējā vadītāja Dagnija Kalniņa

13.01.2022 06:44:00

Rīgas pilsētai pašvaldībai piederošā SIA “Rīgas ūdens” valde, kas līdz šim strādājusi trīs amatpersonu sastāvā, turpina darbu divu personu sastāvā, rāda Lursoft pieejamā informācija.

Līdz ar līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Dagnijas Kalniņas atcelšanu no amata, par SIA “Rīgas ūdens” jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Krišjānis Krūmiņš. Viņš SIA “Rīgas ūdens” valdes locekļa amatu ieņēma kopš 2014.gada.

No amata atceltā Dagnija Kalniņa SIA “Rīgas ūdens” valdes priekšsēdētāja krēslā atradās kopš 2010.gada.

SIA “Rīgas ūdens” interneta vietnē pieejamā informācija liecina, ka aizvadītā gada augustā uzņēmuma padome izsludināja konkursu uz valdes locekļa amata vietu, lūkojot pēc valdes locekļa ar kompetenci uzņēmuma stratēģijas izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvās pārvaldības, finanšu vadības, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomās.

SIA “Rīgas ūdens” 2020.gadā apgrozījis 55,66 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 8,1 milj. EUR. Salīdzinot ar 2019.gadu, aizpērn uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 4,5%, kam par galveno iemeslu tiek norādīts ūdenssaimniecības pakalpojumu realizācijas apjomu samazinājums saistībā ar Covid-19 izplatību valstī, valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu samazinājums uz 3 mēnešiem no 2020.gada 1. maija līdz 2020.gada 31.jūlijam. 

Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā kapitālsabiedrība iesniegtajā vadības ziņojumā skaidro, ka sniegto ūdensapgādes pakalpojumu apjoms pārskata gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājās par 3,8% un bija 32 393 tūkst. m3. No kopējā ūdensapgādes pakalpojumu apjoma 79,5% veido dzīvojamā fonda klientu patēriņš.

SIA “Rīgas ūdens” skaidro, ka 2020.gadā samazinājies arī kanalizācijas pakalpojumu, tostarp lietus notekūdeņu savākšanas kopsistēmās, apjoms, tam sarūkot par 2,8%.