Lauksaimniecības uzņēmums "TAND Ukri" aizvadīto finanšu gadu noslēdzis ar zaudējumiem

10.02.2022 06:23:00

Laika periodu no 2020.gada 1. oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim lauksaimniecības uzņēmums SIA “TAND Ukri” aizvadījis samērā veiksmīgi. Tiesa, radušies arī zaudējumi, kurus radījuši savvaļas dzīvnieki, kuru postījumi konstatēti aptuveni 30ha ziemas kviešu un aptuveni 90ha ziemas rapša sējumos. “Turpretī netipiski karstais un sausais jūnija mēnesis atstāja būtiskas sekas uz graudu tilpummasas rādītājiem, kā rezultātā augstvērtīgus kviešu graudus nelielās tilpummasas dēļ nācās realizēt kā lopbarību. Arī platībās, kuras kultas augustā pēc intensīvajām lietavām, graudi zaudēja savu kvalitāti,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “TAND Ukri”. Kopumā rapšu un kviešu raža aizvadītajā gadā iegūta par 10% zemāka nekā vidēji iepriekšējos trīs gados. “Lai arī gada otrajā pusē graudaugu un rapša cena piedzīvoja būtisku kāpumu, lielai daļai ražas līgumi jau bija noslēgti, tāpēc cenas pieaugums tikai daļēji kompensēja kvalitātes pazemināšanos,” norādījis SIA “TAND Ukri”.

Uzņēmums norāda, ka vislielākie zaudējumi konstatēti lauka pupu sējumos, jo aptuveni 30% no sējuma platībām tika nolauztas intensīvas lokākas lietusgāzes laikā. Rezultātā lauku pupu raža bijusi par 60% zemāka nekā pēdējos trīs gadus.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “TAND Ukri” apgrozīja 5,12 milj. EUR, kas ir par 8,23% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā. Pretstatā 504,08 tūkst. EUR lielajai peļņai gadu iepriekš, 2020./2021. gadu SIA “TAND Ukri” noslēdza ar 323,82 tūkst. EUR zaudējumiem.

SIA “TAND Ukri” turpināšot strādāt pie augsnes kvalitātes paaugstināšanas un ielabošanas, papildus nodrošinot augsni ar nepieciešamo minerālmēslu devu, izmantojot organisko mēslojumu.

Maltā reģistrētajam “Vandirect limited” piederošais SIA “TAND Ukri” aizvadītajā finanšu gadā bija darba devējs 42 darbiniekiem, liecina Lursoft pieejamie dati.

Dobeles novadā reģistrētais uzņēmums izveidotais 2001.gadā, atdalot daļu no SIA “TAND Jelgava”.