ES sankciju sarakstā iekļauts arī “Seagull Investments” patiesais labuma guvējs, Krievijas miljardieris Mihails Fridmans

01.03.2022 16:06:00

Nekustamā īpašuma jomā strādājošā SIA “Seagull Investments” patiesais labuma guvējs, Krievijas miljardieris Mihails Fridmans iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā, liecina Lursoft AML izziņas dati. M. Fridmans ir dibinātājs un viens no lielākajiem akcionāriem Alfa Group, kas ietver lielāko Krievijas banku Alfa Bank.

Uzņēmējam izdevies izveidot ciešas saites ar Vladimira Putina vadīto administrāciju. M. Fridmans un viņa biznesa partneris Pjotrs Avens bijuši iesaistīti Kremļa centienos atcelt sankcijas, ko Rietumvalstis noteica saistībā ar Krievijas agresīvo politiku pret Ukrainu. 

Lursoft dati rāda, ka SIA “Seagull Investments” reģistrēts 2013.gadā. Tā pamatkapitālā Kiprā reģistrētais Viviga Limited, kura īpašnieks ir Mihails Fridmans, ieguldījis 173,32 tūkst. EUR. Aizpagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 432,7 tūkst. EUR zaudējumiem. 

Uzņēmumam reģistrēts nekustamais īpašums Jūrmalā, Ērgļu ielā 2.

Lursoft atgādina, ka gadījumā, ja klients vai ar to saistītās personas, piemēram, dalībnieki, patiesie labuma guvēji vai amatpersonas, iekļauti sankciju sarakstā, tūlītēji jāpārtrauc sadarbība ar šo uzņēmumu.

Visas aktuālās sankcijas vienuviet: sankcijas.lursoft.lv

Lursoft vērš uzmanību, ka sankciju sarakstos iekļauto Krievijas, Baltkrievijas personu pieraksts (vārds, uzvārds) transliterācijas dēļ var būt atšķirīgs, tāpēc pārbaužu veikšana jāveic rūpīgi un atbildīgi, padziļināti izvērtējot par personu pieejamo informāciju, tostarp, dzimšanas datus.

Esot atbildīgiem pret biznesa vidi un noteiktajām sankcijām, Lursoft lietotājiem līdz š.g. 15.martam tiek nodrošināta bezmaksas piekļuve AML izziņām.