Pasludināta vairumtirgotāja "Kabuleti Fruit" maksātnespēja

02.03.2022 07:41:00

Pārtikas produktu, dzērienu un tabakas vairumtirgotājam SIA “Kabuleti Fruit” pasludināta maksātnespēja, liecina Lursoft pieejamā informācija. Par procesa administratoru iecelts Romāns Žeglovs. 

Andrim Pluģim piederošajam SIA “Kabuleti Fruit” februāra beigās bija uzkrāts 137,82 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Kabuleti Fruit” ir reģistrēts ne tikai nodokļu parāds, bet arī kavētie maksājumi. 

Lursoft dati rāda, ka SIA “Kabuleti Fruit” šobrīd ir reģistrētas četras struktūrvienības, no kurām divas – noliktavas. 2020.gadā uzņēmums strādājis ar apgrozījuma un peļņas rādītāja kritumu, 2020.gadā apgrozot 2,05 milj. EUR un gadu noslēdzot ar 98,65 tūkst. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis jau pēdējos četrus gadus.

Jānorāda, ka vēl janvāra vidū SIA “Kabuleti Fruit” bija viens no uzvarētājiem Daugavpils pilsētas pašvaldības izsludinātajā iepirkumā par pārtikas produktu piegādi Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajam centram. Pērn uzņēmums uzvarējis teju 40 iepirkumos. 

Līdz aizvadītā gada jūlijam SIA “Kabuleti Fruit” vairākkārt saņēmis valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Vairumtirgotājam piešķirti gan granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, gan arī atbalsti algu subsīdijām un izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem. VID arī atbalstījis SIA “Kabuleti Fruit” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.